No, eihän niitä kuulumisia kyllä kovin olekaan oikeestaan. Jeni ja Elo käyny pari metsäreissua, ja niistä aina löytyy juttua tuolta niiden omilta sivuilta. Hirviä ei ihan pilvin pimein tunnu olevan, mutta kyllähän noita jokunen kuitenki on meidänki alueelle eksyny. Jeni pääs viikonloppuna pari kertaa hirviä haukkumaan, mutta eivät kyllä pysy haukussa oikein millään. Liekö alueella vaeltavat ja kuulemma iltaisin kovastikkin ulvovat sudet syynä moiseen. Voi olla.

Elokin pääs haukkumaan, ku pari jänisajoa kajahti ilmoille. Sunnuntaina oli sitten kyllä jo haukussa joku muu, mutta en tiiä mikä. Päästin koiran irti juoksentelemaan aukon laidasta, ja Elohan nosti nokkasa pysttyyn ja paino tuhatta ja sataa vastatuuleen. Parin minuutin päästä muutaman haukahdus 300 metrin päästä. Sit ei kuulunu ei näkyny koiraa puoleen tuntiin. Ol muiten mukava siinä ootella sitten, ku vettä tuli kaatamalla vaakatasossa. Ja tietenkään ei gps koira tutka pelittäny, ku ei oo kenttää niin ei oo kenttää. PRKL!!  Se on muiten ihme paikka tuo meidän metsästysalue. Nimittäin noin 80% alueella EI VARMASTI tule yhen yhtä paikkatietoa koiratutkaan. Että sillä tavalla mukava. Kotona sitte purin jäljen koneelle, ja koira oli käyny noin 600 metrin päässä erään tien varressa, jossa pyörinyt sitten hetken ja palaillut omia jälkiä takasin. Mikä lie sitte ollu siellä taas. Ei ossoo arvata.

Karhut jaksaa vielä vaellella meidän alueella. Lähes joka yö on jonkun näkönen jätös jolleki tielle aina ilmaantunut. Muutama yö sitte ei ollu enää pelkkä kauran syöminen kelvannukkaan, vaan nallen oli pitäny kokeilla voimiaan rehupaalien kääntelyssä. Yhden oli repiny puoliks melkein riekaleiks, ja toistaki oli selvästi taputellu.  Että kyllä niitä pallokorvia siellä pyörii. Kanta kasvaa, ja sehän passaa, kunhan eivät ala ihan pihaan tulla.

Vietihin muuten kirppikselle vuotatta ja kenkkee lauantaina. Vienti oli ollu kahtena päivänä aika hiljast, mutta jospa sieltä ne katoais johonki viikon aikana. En ainakaan niitä sieltä jaksa pois enää raahata.

Joo näin. Katellaan..