Vois päättää tuo säiden herra, että tekkeekö se sitä kesää vai ei. Ensin on lämmin ku siperiassa, ja tunnin päästä tulee lunta NIIN isolla hattaralla ettei uskokkaa. Minun puolesta nuo viimeseski lumet vois nyt tosiaan jo lähteä. Aika vauhikkaasti ne rupes sulamaankin tuossa männä viikolla. Tais parissa päivässä meleki aukeimmat paikat metässä olla jo sulaa.

Lenkilllähän sitä pitäs tähän aikaan vuodesta käydä niin maan perusteelliisesti, joskos meinais että kesällä jaksais juosta suovarvikoissa. Vain ku ei tervettä päivää oo oikein näkyny sitten joulukuun viimeisen viikon, niin aika hankalaks kaikki vaan meinaa mennä. Sen verran ulkoillu oon muiten kuitennii, että käytiin velpojan kanssa viime lauantaina yli kahden tunnin lenkki. Nii-in. Ei uskos.

Etelä-Suomessahan se on jo suunnistus kisakausi avattu. Täällä päin ei vielä. Tarkoitus siis olisi omalta kohdalta avata kausi 8. toukokuuta Enonkoskella. Eli ihan kohta. Eli tällä kunnolla LIIAN kohta. Noh, se kisa otetaan vaan harjoituslenkin kannalta, ja sitten koitetaan saada jonkun näköstä nousukiitoa kohti Jukolaa.

Kevään varma merkki se on muiten aina ku alkaa hirvet vaellella isolla kädellä. Ennen viime viikkoa ei talven aikana kovin monia jälkiä meidänkään lähellä näkyny, mutta sitte yks yö oli ainaki 6 hirveä tullu aikas läheltä kotpihhoo. Ja oli siellä karhukin tallustellu tuoksuttelemassa kevään raikkautta. Harmi vain ku sitä lunta ei ennee oo oikein, niin ei piäse niitäkään jäljittelemmään.

Jenin kohdunpoisto siis onnistu hyvin. Tikit ja "avaruuskypäräkaulurin" ku sai pois, niin alko koirakin olla taas suht reipas ja pirteä. Jenistä onkin tullu aika leppoisa pihakoira. Eläkepäivät ku lähenee, niin ei hirveästi hötkyile pihalta pois.

Se olis aikalailla tasan 4 kuukautta ku piäsis sitten taas koirat löysäämään, ja samalla päivämäärällä karhuloita etsimään. Karhulupia kuulemma on Tuupovaaran alueelle haettu edellisvuotta enemmän. Suap nähä monta sielt rytisee tulla sitte. Metsästys pelisääntöjäkin oli kuulemma rukattu uuteen uskoon. Se on ku viime vuosina ollu vähä siten, että yks ja sama seura on päässy listimään parissa päivässä ne kaikki luvat, (johtuen tietenkin hyvistä koirista ja innokkaista miehistä), niin nytte onkin tulossa kai kolmen päivän "karenssiaika" sille seuralle, joka nallen kellistää. Joten näin mahdollisuuksia annetaan myös meille amatööreille.  Et semmottii. No, luulis tietenkin jahdin kestävän nyt edes sitte muutaman päivän enemmän.

Täältäpä tähän ja lenkille.