Nonnii. Näinhän se meni vuos 2013. Mitä jäi käteen. Ka suunnistusten osalta ei kovin mittää. Ei yhtään puhdasta suoritusta, vaan aina piti jotai kämmätä. Ehkä Jukola taas pysyvämmin mieleen jäi. Tulihan sieltä sentää toinen vuos peräkkäin jo sijoitus aloitusosuudella 200 sakkiin. Ehkä vielä joskus sinne 100 sakkiin, ehkä ei.

Metsästys- ja koiranhaukkureissuilla ei hirveän suurta menestystä tullut. Yllättäen nää hirvet täällä meillä aika juoksevaa sorttia, joten hankalaa on harrastaa. Mutta koitettaan koitettaan. Kyllä siellä syksyn mittaan muutama hyväkin haukku oli. Hirvijahti aikaan oli huonoa tuuria, mutta sentään yksi vasa Elon haukkuun saatiin.

Vähä ennen joulua sitten koitettiin koettakin, ja tällä kertaa onni oli suosiollinen sillä tapaa, että löytyi hirvet, jotka antoivat ihan haukuttaakin.

Koe alkoi Parilla hakulenkillä, ilman löytöä. Lopulta ku päivä alko olla jo pitkällä, laitettiin koira suoraan  pienelle alueelle jossa hirvien piti olla. No, lopulta siitä 300 metrin pääsäthän ne löyty, ja jäivät kun jäivätkin haukkuun. Reilun 70 minuutin päästä sitten ensimmäisetä karkkoa antamaan, ja sittenhä se jännitys alkoikin, että pysähtyykö enää paikalleen. Vain elähähän mittää, viiden kilometrin päästähän se haukku alko uudestaa raikaa.

Mukavahan se oli sitte siitä eteenpäin haukkua kuunnella, joka muuten kuulukin aika hyvin. 3,6km pässä käytiin kuuntelemassa, ja hyvin kuulu. :)  Haukkutiheyskin oli ihan hyvää. Parhaimmillaan 90 ja siinä 70-80 pääasiassa koko ajan, eikä pidempiä katkoja yhtään.

Elikkäs lopulta pisteitä kertyi 79.

Kaikenkaikkiaan mallikas suoritus Elolta. Läheltä ja yllättävän pitkän ajan kuluessa tapahtunut löytö söi ison kasan pisteitä, mutta pääasia että ykkönen tuli.

Elon ykkösen myötä Rajahirven E-pentueen pentuearvo 9/9.   :)

 

Eiku vaan uudet vuodet!