Se on sitten sillä tavalla, jotta jalaka se vain kipeänä tuntuu pysyvän. Viime päivät piti harrastaa rennosti juoksemista ja verryttelylenkkejä. Saldona tulikin nyt kolme päivää täyttä lepoa juoksemisesta. Kävelykin koskee, joten sitäkään ei voinu oikein harrastaa.

Aika alkaa käydään vähiin. Viestin alkuun kuitenki enää reilu 20 tuntia. Ratkaisuja oli siis tehtävä.  Tällä jalalla ja kolmeen päivään juoksemattomuudella on se merkitys, jotta alku kiihdytys raviradalla ei teoriassakaan tulisi onnistumaan. Siinä olis keuhkot ja jalat tukossa välittömästi. Aloitusosuudelta luovun suosiolla. ja koetan sitten jotenki räpeltää toisen osuuden kunnialla läpi. Siinä saa lähteä omaa vauhtia ja se on tällä kertaa järkevämpi ratkaisu. Sitä kohti siis keskittyminen on alkanut. Velipoika alottaa, ja luultavammin metsään pääsen sitten sijoilla 300-500. Eikä haittaa vaikka paremmastakin paikasta. Siitäpä onkin sit lähteä hyvä kelaamaan sijoituksia ylös päin. Tavoitteena saada, jalan terveydentilasta riippuen, tasapainoinen ja suht puhdas suoritus. Osuusajoissa tavoite 300 sakkiin. Tällä viimeistelyllä parempaa ei tartte lähteä hakemaan.

Joten ketuilleen meni tämän vuoden Jukola, sen voi jo nyt sanoa. Mut katseet onkin ollu sen suhteen jo ensi vuodessa, jolloin maaston pitäisi olla taas vaihteeksi haastavaa. Siellä sitten alotan, ja hyvin.

Kisaveikkaustahan sitä pitäis heittää kehiin. Huippuseurojen juoksujärjestyksiin en ole kyllä kovin perehtynyt, mutta heitetään Miesten puolella (ei järjestyksessä) top viiteen :

Kalevan Rasti

Kristiansand OK

Vehkalahden Veikot

Göteborg 

OK linne  

 

Naisten puolella topissa vois olla :

Domnarvets GoIF

IFK Lidingö SOK

Stora Tuna IK  

KooVee     ja     

Turun Suunnistajat 

Näillä mennään, ehkä metsään, mutta ei se mittään.Tuupovaaran Sepot ei luultavammin ihan tossa kärjessä kamppaile, mutta kyllä jos kaikilla menis oman tason hieman yläpuolelle suoritukset, niin loppusija tavoite vois olla 400 paikkeilla.  Mutta ihan hyvin se voi olla paljon paljon huonompikin. Riippuu paljon siitä, missä asemissa ollaan kolmen osuuden jälkeen.

Mutta viisaampia olemme taas kaikki sunnuntaina sitten. Kassellaan kassellaan.  Pitäs lähtee muuten etsimään jotai vaatetta sinne mukaankin, makuupussia ja kaiken näköstähän sitä sinne pitäs ottaa. 

Katselkaa ja seuratkaa maailman suurinta suunnistustapahtumaa lauantaina. Netissä TÄÄLTÄ   sekä urheilukanavalta Venlojen viestiä alkaen 14.30  sekä Jukolan Viestiä läpi yön alkaen 22.00 tietenkin suorana.

 

Se viimeksi nauraa joka hitaimmin ajattelee -