Liekö kesän kuumin päivä, jos ei ihan, niin ainaki melkein. Kaupasta ostoskassin kantaminen tuotti jo hikikarpaloita.  Siinä ohimännen kävin katastus asemalla laittamassa vanhan Mazdan liikennekäyttöön taas kesän ajaks. Ihme porukkaa sitä siellä pyöri. Joku vanhempi herras henkilö oli auto katsastukseen tuomassa, ja siinä pähkäilivät, jotta mitenhän pitkään sitä menee, ja montako autoa siinä katastus jonossa. Noh, neiti virkailija tiskin toiselta puolelta sanottuaan suunnilleen katsastus ajan, huomautti samalla herras henkilöä, että tämähän näköjään ajokiellossa tämä auto. No herras henkilö ku sano, jotta hiänpä tuopi sen auton sitten tunnin päästä uudelleen katastettavaks, että käyn tuossa kaupungilla asioilla. Neiti virkailija siinä sitten varoasti kyselmeään, että et kai sie sillä autolla meinaa sinne asioille ajella, että se on ajokiellossa. Herras henkilö vain kommentoi, että autollahan mie sinne ajelen, oonhan mie sillä ajellu tässä jo viikonpäivät, että jos poliisit pysäyttää, niin hiän vain aina sanoo, jotta oon tätä just katastukseen viemässä. Neiti virkailija ei keksiny oikein enää kommentoitavaa..

Niin se pitäskös analysoida eilistä suunnistuskisaa. Tjaa, mistäs sitä alottas. Savon Suunnan kansalliset oli ja meni. Paikka olis ollu ottaa palkintosija, mutta ei ollu ottajaks. Peiliinhän sitä pitäs katella, ja sieltä etsiä syitä, mutta jonkun verran laitan kyllä kisajärjestäjienkin piikkiin. Jos kutsussa sanotaan, että pitkät matkat, ja matkaksi ilmoitetaan 10,5km, kuitenki paikkapaikoin mäkisessä ja raskaassa maastossa, luulis, ja olettas moni, että juomarasti kuuluisi matkan varrelle.  Eipä kuulunu eikä näkyny ei. Tämmöselle lyhytjalkaselle, hikoilijalle se olis ollu enemmän ku tarpeen. Ihmettelen miksi asiaan ei edes puututa kovin suuresti. Nimittäin suunnistuksen aina kunnoitettavat lajisäännötkin sen jo sanoo seuraavasti:

11.12  Yli tunnin kestävässä kilpailusuorituksessa järjestäjän on tarjottava kilpailijalle juomaa juomapisteissä noin 30 minuutin välein.

Voiko sen enää selvemmin sanoa. H21A sarjassa eilen voittajan aika oli 1.12.30 ja viiden parhaan keskiarvo noin 1.18.00. Siis yli tunnin suoritus ylittyi aika reilusti, sanoisin. Miulle muki, vaikka edes lämmintäkin vettä olis tullu tarpeeseen kyllä jossai vaiheessa. Noh, ei ollu vettä, energiat hiipu, pää sumeni, tuli virheitä. Harmittaa. Ens kerralla mietin kahdesti meenkö Savon Suunnan järjestämiin kisoihin, ku eivät kerta ossoo.

Noh huonoa oli siis omassa suorituksessa se, että tein n. 8min virheitä, ja hyydyin. Hyvää oli se, että vielä rastilla 13 olin vielä toisena, eli alkumatkasta kuitenki jotenki onnistu menemään, vaikkei virheittä alkukaan menny.  45 min jaksaa juosta kovempaa jotenki, mut pitempää ei. Eli se on kunto tällähetkellä. Ja se on huono.  Eli, ei menny hyvin, mutta jotai hyvää kuitenki. Ehkä tästä jotennii etiä päin.Tosin nilkkahan se on nyt kipeä, ku pyörähti heti 200 metrin juokun jälkeen, eli tässä nyt juoksusta varmaan vähä taukoa on. Saa nähä millo ja minne sitä seuraavan kerran lähtöviivalle. Sinne Jukolan Viestiin viimestään, kolmen viikon päästä.

Savon Suunnan, huonosti järjestämän kisan kartta löytyy ehkä Täältä.