Joo, eli ei jotai uutta, jos ei jotain vanhaa. Pikakatsaus tulevan kautta menneeseen, ja siitä sit taas kohti tulevaa.

Kesä on lopullisesti tuloillaan ja sehän tietää suunnistaja harrastelijankin kauden avusta jossai vaiheessa. Talvella lenkkilläkin kävin muuten ihan oikeesti. Helmikuun alusta keskimäärin 3-6 lenkkiä per viikko. Ja aikaa keskimäärin 40min per lenkki. Ei se ihme jos ei tossu nouse sitten kisoissa, jos tämmöstä on.

Eli hyvinki vaan harrastelija, lähes kuntoilija tasolla mennään toistaiseksi. Tavotteita sitä aina kuitenki kannattaa olla tälläkin saralla. Ensiski, joka vuotuinen suunnistuksen massatapahtuma Jukolan Viesti pitää yrittää kokea joka vuosi. Siinä se onkin tavoite saada meidän pienen seuran tarvittavat juoksijat kasaan, mutta aina se on onnistunut, viime vuotta lukuunottamattam jolloin ei ankkuriosuudelle enää miehet riittäneet. FIN 5 suunnistusviikkoja on tullu kierrettyä, ja ilmottauduttu kyllä tänäkin vuonna. SM-kisoihin syksyllä tietysti pitää aina yrittää suunnata. Tänä vuonna SM-keskimatka onkin suht lähellä jopa, niin tiiä miten hyvin siellä jaksaa. Ja SM-viestithän se vasta lähellä oliski, ku Kalevan rasti järjestäjänä toimii. Sinne jos saadaa seuran nimi lähtölistalle niin avot`. Jukolassahan sitä on tullu juostua 15-vuotiaasta asti ja nykyisin pääsääntöisesti osuus on ollut joko ensimmäinen tai toinen. Pitäähän se yöntaikaa päästä kokemaan, jos kerran sinne menee. Jukolassa ei kyllä ikinä oo menny täysin putkeen. Viime vuonnakin tarjottiin avausosuudelle sitä helppoa ja nopeinta hajontaa alkupätkällä, vaan eihän sitä osaanu hyödyntää, vaan kakkos pummattii. Loppumatkan täysin lapasesta lähtenyt suoritus päättyi vaihtopuomille sijalla, josta ei kehtaa edes mainita. Tänä vuonna ei voi muuta, ku mennä paremmin, mikäli sinne kasaan porukka saadaan.

Noh tulosta ei oo hirveesti sis tullut, mutta jotain kuitenki. Savo-Karjalan aluemestaruus mitaleja on muutama, lähinnä juniorivuosina, mutta viimeisin pronssi tuli kyllä ihan H21 sarjassa, vuonna 2006. Viime vuosina sitten eri kansallisissa menestys on ollut enemmän tai vähemmän vähempää. Ehkä tähän mennessä suurin saavutus tällä saralla on vuoden 2008 FIN 5 suunnistusviikon voitto H21 AL -sarjassa. Onhan se taloustietieteellisesti katsottuna, ainakin minun mielestä kolmanneksi "kovin" sarja, heti H21E:n ja H21A:n jälkeen. Saa, ja kannattaa olla erimieltä. Viime vuonna olin myös SM-normaalimatkalla Savossa kiinni finaali paikassa vielä melkein puoleenväliin karsinta kilpailua. Noh, sitten tuli se normaali pummi ja se oli siinä. Jos sitä sais ensin juoksukunnon ylöspäin, sit vois alkaa miettimään sitä menestystä oikeesti. Viime vuonna rankin sija oli alle 300 , joten yritetään se edes pitää siellä tänäkin kesänä.

Tämä kausihan on jo etelässä päin kovassa vauhdissa ollut monta viikkoa, mutta täällä päin ei oo kisoja tietenkää vielä ollu. Ja mites sitä voiskaan, ku lumikinoksia edelleen ikkunasta näkyy. No omalta osalta eka startti nyt sitten lähenee. Ruokolahdella pitäis olla lähtöviivalla lauantain keskimatkalle. Olishan siel ollu sunnuntaikin kisa, mutta jospa sitä alottas varovasti yhden kisan viikonlopulla. Sitä ennen pitäs varmaan etsiä suunnistuspuhu ja kengät sun muut, ja käydä ehkä keskiviikkona juoksemassa ekaa kertaa tänä keväänä maastossa Tuupovaaran Seppojen ja Ilomantsin Urheilijoiden yhteisillä kuntorasteilla.

Helatorstaina olis sitte Savon Suunnan järjestämä åitkän matkan kisa. Saa nähä sit jaksaako sinne. Riippuu vähän miten se tuo lauantain koitos menee. Tai no, tietäähän sen jo etukäteen ettei se hyvin mene, mutta kysymys onkin siitä kuinka huonosti se menee. Sittempä ei lähiseudulla olekaan kisoja ennen sitä Jukolan Viestiä. Eiköhän sitä kesän mittaan kuitenki jokunen startti tule koettua ja kärsittyä.

Mutta jospa täältä tähän, näitä kukaan kuitenkaan lue...

-Ellei viime hetkiä olisi, mitään ei tulisi tehdyksi-